joi, 11 februarie 2010

ALMES - BALMES, UNT CU OUA!!! :D

Acum 2 zile, cu tristete in suflet am aflat ca ardelenii, sau oricum, mediesenii, nu pregatesc si mananca ALMES - BALMES, UNT CU OUA!!! Pai, Doamne, si voi chiar niciodata nu mancati mamaliga, sau oricum, ceva bun!!!???!!! Asadar m-am gandit sa scriu aici COMPLICATA reteta, mai ales ca e inca Saptamana Branzii, si apoi incepe Postul Sf Pasti, luni, saptamana urmatoare. Ai nevoie de: apa, sare, malai, smantana, oua, branza si unt. Faci o mamaligutza moale, si mare in functie de cata lume ai la masa. Pe farfurii pui felii de branza ( care poate fi de burduf ) felii/ bucati de unt, si cate 1 ou fiert taiat in 4 sau 6 felii de asemenea. Mamaliga fierbinte o pui peste ele, astfel incat sa acopere tot, si apoi un strat generos de smantana ( eu o prefer grasa, sa aibe si gust! ). Ca sa nu te complici cu furculita, te sfatuiesc sa iei in mana dreapta o lingura de ciorba si... START! Pofta buna! :D

Un comentariu: